Кметът на Каварна откри инвестиция за близо един милион лева в село Вранино

Кметът на община Каварна Нина Ставрева откри заедно със семейство млади фермери от каварненското село Вранино най-новата инвестиция в областта на земеделието в общината. Тя е осъществена от местната фирма „Лиман 8“ по проект по мярка 4.1 от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) -„Модернизиране на животновъдна ферма за отглеждане на крави“ в село Вранино. Инвестицията е в размер на 951 600 лв.

„Днес е празник за цялата община, защото в работата на тези млади хора виждаме иновациите и развитието в сферата на земеделието. Радвам се, че тяхната цел е да се следи качеството на продукцията,която е насочена към най-малките жители на община Каварна. Всички каварненци сме горди с тях! „ каза г-жа Ставрева и пожела на семейството здраве и още успехи.

Събитието бе отбелязано с Ден на отворените врати в стопанството на Елина Колева и Петьо Киров. За най-малките посетители във фермата бе осигурена почерпка от свежи здравословни продукти.

При отглеждането на животните в стопанството в село Вранино се прилагат съвременни научни методи при храненето, профилактиката, репродукцията и селекцията, посочиха стопаните пред събралите се гости. Една от основните мисии на собствениците е произведената чиста храна да достигне до широк кръг от хора,най-вече до децата. За последните 5години,едноличния търговец- най-голям производител на прясно мляко в района, има успешно реализирани 4 проекта ,последният от които е този по Мярка 4.1 по ПРСР.