Каварна отново ще бъде домакин на Общобългарския младежки фолклорен събор “С България в сърцето”

Каварна ще бъде домакин за шестнадесети път на Общобългарски младежки фолклорен събор “С България в сърцето”. Тази година емблематичното за Каварна събитие ще се проведе от 10 до 12 май.

Организатори са община Каварна и Продуцентска къща “Пирина”. През трите дни на фолклорната проява участие ще вземат деца и младежи до 25 години от България и чужбина. Съборът няма конкурсен характер, но най-добрите изпълнения през деня ще бъдат включени във вечерни концерти.

Програмата на събора включва и провеждането на конкурсите „Ревю на народни носии“, надиграване “Кръшна ръченица” и „Мис и Мистър Фолклор 2019”. Това е единственият по мащабите си събор, който обединява българските младежи от целия свят на базата на българския фолклор.

Утвърден като традиционен Общобългарски младежки фолклорен събор, “С България в сърцето” събира през годините младежи, потомци на българи от Албания, Молдова, Украйна, Македония, Румъния и Сърбия.

Групите и индивидуалните участници трябва да потвърдят участието си до 25 април 2019 г. със заявки – Образец 1, 2, 3 и 4 по поща, факс или имейл.