Разкриха кабинет за ваксинация срещу Ковид-19 в Каварна

Close up of doctor's hands vaccinating child
В края на миналата седмица в РЗИ – Добрич беше доставен и инсталиран фризер за съхранение на ваксини срещу коронавирус. Това съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция и срекретар на Областния координационен щаб д-р Ангелова.

Тя допълни, че машината поддържа минус 70 градуса, каквито са изискванията за съхранение на ваксината на “Пфайзер” и “Байонтех”. Осигурено и резервно захранване при необходимост. Директорът на РЗИ заяви, че при трета доставка на ваксини в страната инспекцията ще получи директно количества за прилагане на заявилите желание жители на област Добрич.

Днес инспекцията ще достави от Варна 43 флакона от втората доставка за България, с които ще продължи имунизацията по първи етап от националния план – на медици от лечебни и здравни заведения, стоматолози и фармацевти. “Имунизациите ще се правят в три кабинета – при нас в РЗИ, в имунизационния кабинет в МБАЛ Добрич и в имунизационен кабинет в Каварна, където ще се ваксинират всички заявили желание, съгласно първия етап от Националния план от морските общини – Шабла, Каварна и Балчик” – добави д-р Ангелова.

Продължава да тече кампания по информиране и набиране на желаещи да се имунизират в социалните услуги, като добави, че за лицата под запрещение ще се изисква съгласие от техните настойници. Паралелно Министерството на образованието, чрез своите поделения – регионалните управления по образование, в страната провеждат информационна кампания и набират желаещи да се ваксинират.