Доброволци обновяват сградата на читалището в Българево

Преди ремонта

Доброволци ще вдъхнат нов живот на народно читалище „Народен будител – 1940” в с. Българево. Тази година ще бъде обновена библиотечната част и прилежащите към нея зали, догодина – залата за кино и театър.

Предвижда се цялостно ремонтиране на тази част. След като бъде освежена, в нея ще се извършват дейности, свързани с деца и младежи и групови културни събития. Старата трибуна ще се превърне в детски център, където още това лято ще се провеждат различни курсове и работилнички.Детската читалня ще се преобрази в едно уютно място, подходящо и за езикови школи.Бившият магазин, вече дом на самодейната група “Перуника“, освен репетиционна ще бъде творчески кът.
Предвижда се и почистване на задната част на двора на читалището.

Който  желае да се включи в преобразяването на това емблематично за с. Българево място може да го направи на 6 и 7 април.  Доброволците ще бъдат разпределени в 4 работни групи – транспорт и извозване на боклук, боядисване, монтаж и почистване и подреждане. Читалището ще осигури всички необходими материали.

Програма:

Ден първи, 06.04.2019
Работа от 8.00 до 14.00 часа с две почивки за кафе и обяд на мегдана,

Ден втори/полуден, 07.04.2019
Работа от 8:00 до обед. Предвижда се за довършителни работи с обяд и хоро на мегдана.

Всеки, който желае, може да помогне и с парични средства, за закупуване на нови мебели и климатик, който да отоплява залите през зимата.

IBAN: BG34STSA93000007804583 DSK bank.