До края на деня Каварна ще бъде почистена, а фирмата изпълнител ще бъде санкционирана

SONY DSC

Проблемът с препълнените контейнери за смет и чистотата в Каварна ще бъде решен до края на работния ден, заяви кметът на крайморския град Нина Ставрева след отправено запитване от „Каварна Днес”.

Причините за възникналия проблем с отпадъците и препълнените контейнри са организационни и технически проблеми на фирмата изпълнител. За чистотата на града се грижи фирма „Титан БКС” град Шумен, по думи на кмета те работят с по-малко техника, отколкото имат ангажимента по договор да използват.

Община Каварна е извършила вече контрол над почистващата фирма. За създаденото неудобство „Титан БКС” ще бъде санкционирана, а целият град ще бъде почистен. „Абсурдно е по време на активния туристически сезон да не могат да обезпечат с дейността си почистването на цялата община. Провели сме разговори и те са наясно че ще бъдат санкционирани за тези 3, 4 дни”, заяви Ставрева.

Почистени са селата Българево, Камен бряг и Свети Никола, днес ще се чисти в  Топола и Божурец, а утре всички дейности ще бъдат довършени .