Деца от Каварна събират жълти стотинки за малкия Теди

Ученици от 8 „А“ клас в Професионална земеделска гимназия „Кл. А. Тимирязев“ започнаха благотворителна инициатива за събиране на жълти стотинки в помощ на малкия Теди.

Осмокласниците се вдъхновили от  националната благотворителна акция  “Жълти стотинки”, чрез която се събират монети от 1, 2 и 5 ст. в пунктове в различни градове и всяка година парите от акцията отиват за обзавеждане на детски болнични стаи, закупуване на играчки и апаратура за лечебни заведения, построяване на детски площадки. Учениците решили, че със събраните стотинки е по-добре да се помогне на 2-годишния Теодор Пиндиков от Каварна, който претърпя тежка черепно-мозъчна операция. За възстановяването му е нужна рехабилитация, за която са нужни над 1000 лв на месец.

В последсвтие децата решили да направят инициативата градско събитие, а мотото е „Деца помагат на дете”.

Към момента желание да се присъединят към добрата кауза и да поставят бутилки за събиране на стотинки са изявили Център за спешна медицинска помощ, лабораторията в МБАЛ – Каварна, Детска ясла, НЧ „Съгласие”, магазин „Томи”, фризьорски салон „Михаела” и „Нанси”, „Василена маникюр”, ученици и жители на Каварна и Българево.

„Каузата е децата да помогнат на дете и да им дадем пример за доброта и подкрепа. Идеята е да съберем сума до 6 март, която ще се преброй със съдействието на Пощенска банка. А на 8 март с голям букет да дарим средствата на майката на Теди и да й покажем, че не е сама!“, заяви Теменужка Габракова – класен ръководител на децата от 8″а“ клас в ПЗГ „Кл.Арк.Тимирязев“.

Призоваваме всеки, който желае да помогне на малкия Теди да остави своите жълти стотинки в поставените бутилки в посочените обекти или да ги събира.  Събраните монети  от по 1, 2 и 5 трябва да бъдат занесени до 6 март в професионалната гимназия в крайморския град.