Ден на отворените врати организират за празника на българската община в Каварна

SONY DSC

По повод 12 октомври – Ден на българската община, в петък,от 10.00 часа Община Каварна ще отвори врати и ще посрещне граждани, за да получат информация за дейността на отделните дирекции и отдели. Деца и младежи от училища и детски градини ще бъдат приветствани от кмета, Нина Ставрева. Те ще имат възможността да видят огърлицата на кмета и печата на Община Каварна. Всички граждани, които проявяват интерес към работата на администрацията, могат да посетят Общината от 10.00 до 16.00 часа.

На 12 октомври през 1882 г. в брой 117 на Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление. В него за първи път се регламентира дейността на общинските съвети, на кметовете и техните помощници. Именно затова, честването на Деня на българската община на 12 октомври с различни по мащаб местни и национални инициативи се е превърнало в традиция, придобиваща все по-голямо значение в историята на българските общини.

На този ден Община Каварна организира Ден на отворените врати за всички желаещи да се запознаят отблизо с естеството на работа на общинските служители.