Д-р Евгени Чобанов получи грамота от Министерството на здравеопазването

Медицинският център „Вива Феникс” и общопрактикуващият лекар д-р Евгени Чобанов получиха грамоти от Министерството на здравеопазването за проявено старание, висок професионален ангажимент, постигнати резултати и съпричастност към имунизационната кампания. Такива призове са връчени на екипи и лекари от цялата страна.

Отличените медици от нашата област са постигнали значителни резултати при ваксинирането срещу Ковид-19. В областта към момента има поставени общо 52 163 дози от всички видове ваксини, които са налични и разрешени в България.  В Медицинския център „Вива Феникс” са поставени 4 852 дози, а д-р Чобанов е поставил 1 163 дози.

Грамотите бяха връчени от зам.-директорът на Регионалната здравна инспекция в Добрич Николинка Минчева.  Тя изказа своята благодарност за усилията, които са положили по време на пандемията, на управителите на медицинския център д-р Недко Велков и д-р Искрен Димитров и им пожела крепко здраве, както и да продължават да работят със същия ентусиазъм, стоицизъм и съпричастност.

„Надяваме се, че високите резултати се дължат на името на Медицинския център, качеството, което предлагаме и възможността да се извърши имунизацията на място, различно от центъра, където има болни пациенти, място, което е обособено за това. Удобно е, хигиенично, спазват се всички мерки” – заяви д-р Искрен Димитров.

„Никога не сме си поставяли за цел да правим статистика и да участваме едва ли не в едно такова съревнование. Днес сме приятно изненадани, да бъдем номинирани за добре свършената работа е прекрасно. Немалка част от тези успехи са на организацията на работа, на мениджърския екип и на хората, които изпълняват задълженията си. Без те съвестно да правят всичко, няма как да се получи” – сподели д-р Велков.

Общопрактикуващият лекар д-р Евгени Чобанов от Каварна сподели, че най-важно е  да спечелиш доверието на пациентите си. Това се постига с много труд, грижа и внимание.

„През първите вълни на Ковид-19, когато бяхме ангажирани към нашите пациенти и към все повече пациенти с тяхното лечение и съвети, определено увеличи доверието към мен и моите колеги. Тогава става все по-лесно да убедиш хората, че е необходимо да се ваксинират. Ако един лекар не е ангажиран към лечението на пациентите, това няма как да се случи” – допълни той.

Зам.-директорът на РЗИ – Добрич Николинка Минчева сподели още, че в момента  Добрич е една от четирите области с най-ниска заболеваемост от Ковид-19 в страната, въпреки сериозния поток от туристи и пътуващи българи от чужбина през летните месеци. 19% от населението над 20-годишна възраст в областта е със завършена имунизация. Има ваксинирани 271 деца, 110 души над 90 години, като най-възрастният ваксиниран е жена на 99 години.