БСП напусна заседанието на парламента: Борисов е страхливец! Води България към катастрофа!

ПГ на „БСП за България“ напусна пленарната зала, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Намерението на опозицията обясни от парламентарната трибуна зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски.

В началото на своето изказване той отправи и критики към председателя на парламента Цвета Караянчева.

„Преди една минута наложихте наказание на колегата Стоян Мирчев за това, че сравни министър-председателят с мишка. Каза като мишка. Току-що председателят на ПГ на ГЕРБ нарече цялата парламентарна група простаци. Вие нищо не направихте“, каза Свиленски. По думите му това лежи на съвестта на Караянчева.

Депутатът от БСП изрази недоволството си и от дневния ред.

„В дневния ред на Народното събрание няма нито една дума за икономическите мерки, няма нито една дума за тези 1.8 млрд. лв., няма нито една дума за тези 50 лв. на пенсионерите, за тези хора, които останаха без работа и няма кой да им плати съществуването през тези месеци. Няма нито една дума за тези 700 млн., които ББР щеше да дава, а са дадени 7 млн. Няма нито една дума за тези 27 хил. фирми, които очакват помощ от държавата. Поради тази причина, г-жо председател. Тази програма на обществото. Не отговаря на очакванията и за това ПГ на „БСП за България“ ще освободи пленарната зала, за да може да продължите да заседавате и да се криете зад дебелите стени на българския парламент“, каза още Свиленски.

Преди това напрежение възникна в пленарната зала, а депутатите от БСП скандираха „Оставка“.

Всичко започна след поредица от процедури по начина на водене. В зала се чуваха и скандирания от страна на народните представители от БСП. Те скандираха „Оставка“.

Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски направи процедура по начина на водене. Той повтори предложението на лидера на БСП Корнелия Нинова министър-председателят да дойде в пленарна зала.

„Народното събрание въобще не е адекватно с дневния ред на държавата, с дневния ред на българските граждани. Моля ви да призовете министър-председателя Бойко Борисов, да го поканите да дойде в тази зала, да обясни какво се случва в държавата. 1.8 млрд. лв. ще бъдат изхарчени. След една седмица парламентът вече няма да заседава. В тази зала няма да има народни представител, а той ще продължи с джипа си и останалите невозени министри“, каза още Свиленски.

Председателят на парламента Цвета Караянчева му отне думата, тъй като той просрочи своето време за процедура.