Асим Адемов дарява книгата „Будителите на моя роден край“ на ПЗГ „Кл. Арк. Тимирязев“

Евродепутатът Асим Адемов дарява издадената от него книга „Будителите на моя роден край“ на Професионалната земеделска гимназия „Климент Аркадиевич Тимирязев“ в град Каварна по случай Деня на народните будители.

„Будителите на моя роден край“ е луксозно издание, което е създадено въз основа на презентации на участниците в ученическия конкурс, който евродепутатът организира миналата година във всички области, където функционират негови информационни офиси.

Целта на конкурса, който се проведе при голям интерес, беше да се насочи вниманието на учениците към историческата памет за личности от родния ни край, които са отдали своя живот за съхраняване на българското съзнание и свободолюбие, българския дух и сила.

По идея на евродепутата Асим Адемов голяма част от ученическите презентации бяха поместени в книга, която ще остане за бъдещите поколения. Изданието съдържа информация с богат снимков материал за живота и делото на 107 народни будители от Благоевград, Бургас, Кърджали, Разград, Сливен, Смолян и Търговище.