Проверяват доходите на стотици собственици на луксозни коли по Северното Черноморие

В момента се проверяват доходите на 302-ма собственици и ползватели на луксозни автомобили по Северното Черноморие, съобщи по време на посещението си във Варна вицепремиерът Валери Симеонов. 

По думите му проверките се извършват със съдействието на полицията. Очаква се резултатите да станат ясни до седмица – две. „И за мен ще бъде интересно да научим колко от автомобилите отговарят на приходите на собствениците“, коментира вицепремиерът, цитиран от в. „Стандарт“.

След отчетна среща в Областна администрация за летен сезон 2018, той съобщи, че от звената на Националната агенция по приходите във Варна и Добрич имат повишени постъпления от ДДС спрямо периода от юни до август 2017 година. Симеонов отчете също, че по Северното Черноморие се отчита увеличение с 24 млн. лева на постъпленията от внесени осигуровки на заетите в туризма за трите месеца. Повишението от внесен данък върху доходите на физическите лица е с 8 млн. лева.

Въпреки дъждовното лято има ръст на оборотите с над 34 млн. лева само за Северното Черноморие, заяви Валери Симеонов след среща с представители на институции и туристическия бранш. Той определи сезона като успешен.

Симеонов заяви, че МВР отчита сериозно намаляване на нарушенията и престъпленията по време на туристическия сезон.

Източник: fakti.bg