НАП иззе 520 лв. от два обекта в „Русалка”

SONY DSC

При спецакция служители на НАП иззеха парични средства в размер на 520 лв. от касите на ресторант „Тауклиман” и централния бар във ваканционното селище „Русалка”.

Тези мерки са взети заради задължения в особено голям размер – над 100 хил. лв. на фирма ТХ „Русалка Холидей”. Сумата иззета от ресторанта е 455 лв., а тази от бара – 65 лв., заяви пред журналисти Валентина Маринова от звено „Комуникации” към ТД на НАП Варна.

„Това е една от крайните мерки, които се прилагат спрямо лицата, които имат просрочени данъчни и осигурителни задължения и отказват да ги внесат доброволно”, посочи Красимир Павлов – старши експерт  към звено „Комуникации“ на НАП Варна. Той допълни, че тази санкция има предимно дисциплинарен ефект и в повечето случаи след прилагането й  лицата погасяват доброволно част от задълженията си.

От началото на лятната кампания такива запори на каси са извършени на 107 заведения, като в момента на проверките са иззети 51 516 лв. След това задължените лица доброволно са заплатили суми в размер на 251 826лв.