“Калиакра” взе дебютна победа за сезона, цели се във втора срещу “Волов”

Подмладеният тим на “Калиакра” /Каварна/ достигна до първа победа през есенния дял на шампионата в Североизточна трета лига.

Избраниците на треньорския тандем Красен Петков-Добрин Добрев сториха това в мач от IX кръг. Българското “Каляри” надделя на собствен терен с класическото 3:0 над новаците в групата “Устрем” /Дончево/.

Домакините откриха резултата след точно изпълнена дузпа от неостаряващия Венцислав Желев. На 2:0 покачи Мартин Михайлов, а точка на спора сложи острието от Монтана Ани Петков. След успеха срещу регионалния съперник, край морето вече подготвят мрежите и градят стратегии за дублиране на успеха в предстоящия шампионатен кръг.

В неделя “Калиакра” гостува на опашкаря “Волов” /Шумен/, който попълни състава на групата в последния момент. Красен Петков изрази надежда, че в хода на сезона младите футболисти в отбора ще започнат да набират самочувствие и ще подобрят още нивото си на представяне.

В тима има 7-8 момчета от школата на клуба, които са на по 19 години и повечето са студенти във Варна. Предвид това не могат да тренират пълноценно, а някои са титуляри в защитната линия.

Оттам понякога допускаме елементарни грешки, което ни коства и загубата на точки в част от изиграните мачове. Като цяло съм оптимист за развитието на тази формация, в която се оформя ядро от местни състезатели.

Необходимите условия и база, както и финансовата подкрепа от страна на Община Каварна са налице, като единствено от нас зависи да оправдаем доверието, заключи наставникът.