Тервел Пулев се включи в часовете по спорт в две каварненски училища

Боксьорът Тервел Пулев се включи в часовете по спорт на две училища в Каварна – гимназия „Стефан Караджа“ и основно училище „Йордан Йовков“.
Видният български спортист е в морския град по повод обявяването на кандидатурата на Каварна за Европейски град на спорта през 2019 година.

Посещението на Пулев предизвика огромен интерес и бързо събра всички ученици на спортната площадка. Това е целта ни: да спортуваме заедно, всички да спортуват, защото „Да спортуваш е модерно!“ , каза боксьорът.

„Поздравявам Каварна за избора да бъде кандидат за Европейски град на спорта за малка община за 2019 година. С това един от най-красивите ни градове по българското Черноморие става част от спортното семейство на Европа, което да даде повече условия за физическа активност и динамичен живот на населението. Искрено се надяваме популяризирането на спорта в община Каварна да обогати спортния календар и да доведе до нови успехи на местните спортисти“. Това заяви при обявяване на кандидатурата на Каварна Анатолий Илиев – член на УС на ACES Europe.

Стефан Трифонов – каварненец, шампион на България по тенис в близкото минало, който днес живее и работи в тенис академия в столицата на Европа, изпрати специален поздрав към съгражданите си: „Спортът ме научи на дисциплина, упоритост и да вярвам в себе си: спортът ме превърна в гражданин на света! Аз повярвах в себе си, така както вярвам в Каварна и нейните деца. Спортът е единственото нещо, което може да обедини един народ, един континент и дори целия свят в една обща идея. Нека с общи усилия превърнем Каварна в европейски град на спорта. Малкият град ражда големи хора“, завършва писмото си именитият каварненец.