Детска градина „Здравец“ е шампион в състезанието „Бързи, смели, сръчни“

С много емоции и добро настроение в спортна зала „Олимпиада“ в Каварна се проведе традиционното детско състезание „Бързи, смели, сръчни“ с участието на четири детски градини от община Каварна.

Първенец в оспорваните и емоционални игри станаха децата от ДГ “Здравец“, за второто място се пребори ДГ “Радост“, третото място беше за ДГ “Детелина“, а четвърто място зае ДГ „Слънце“. За правилното изпълнение на щафетните игри следеше жури в състав: Павел Станчев – началник отдел „Спорт и младежки дейности“, Любов Киорогло – старши специалист „Духовни и социални дейности“ и Пламен Георгиев – специалист в отдел „Спорт и младежки дейности“. Критериите, по които журито оценяваше бяха бързина, прецизност и точност.

Специален гост на състезанието бе кметът на община Каварна Нина Ставрева. „Уважаеми учители, скъпи родители, мили каварненски деца, за мен е изключително удоволствие за поредна година да открия традиционното за община Каварна състезание „Бързи, Смели, Сръчни“. Благодаря на учителите за труда и всеотдайността, за подготовката на децата за днешното състезание. Благодаря на всички родители за подкрепата, която оказват в публиката. А вие мили деца помнете, че спорта е здраве и нека той стане ваше ежедневие“, заяви при откриването на състезанието тя.

По време на паузите между игрите децата от детските градини отправиха танцов поздрав към всички родители и присъстващи в залата.

Всички участници получиха индивидуални медали, а отборите грамоти и купи, както и предметни награди осигурени от Община Каварна. Организатор на състезанието бе отдел „Спорт и младежки дейности“.