Държавно първенство за настолни корабни модели секция „С“ бе открито в Каварна

SONY DSC

За 19-та поредна година в Каварна бе открито Националното първенство по корабмоделизъм  в Художествена галерия „Христо Градечлиев“

В тазгодишното издание на първенството участват 31 състезатели от София, Варна, Каварна, Димитровград, Харманли и Средец. Изложените модели са разделени в осем групи – дървени, пластмасови, картонени и комбинирани.

Откриването започна с едноминутно мълчание в памет на Иван Маринов, чиито модели участват почетно в тазгодишното издание на първенството.

„За нас е чест, че 19-а година подред се провежда това първенство в Каварна“, заяви в словото си зам.-кметът на Общината Йордан Йорданов. Той пожела успех на всички участници.

Моделите ще бъдат изложени в галерията до 5 август. Всички граждани и гости на града имат възможността да посетят галерията в петък (3 август) и събота (4 август) от 9 до 18 часа и неделя (5 август) от 9 до 10 часа.

Организатори на събитието са Българската федерация по корабомоделен спорт (БФКС), Община Каварна и спортен клуб по корабомоделизъм „Вимпел“.