За трета поредна година деца ще ваят фигури във фестивала „Пясъчни творения” в Балчик

Трети детски фестивал “Пясъчни Творения“ ще се проведе на 14 юли на плаж „Двореца“, пред „Тихото гнездо“ – в миналото лятна резиденция на румънската Кралица Мария. 

Събитието е по е инициатива на Мартин Кръстев, който тази година стана носител на Будителска младежка награда за благородство и доблест във връзка с тази негова идея. Награда му бе връчена от Цар Симеон II.
Целите на фестивала са децата да разкрият своя талант и  да работят сред природата.

Организатор на форума, затвърдил се като едно от най-интересните събития в Балчик, е държавен културен институт „Културен Център „Двореца“. Проектът се реализира с и подкрепата на Община Балчик.

Във фестивала могат да участват деца от 3 до 18 години – индивидуално или в група. „Пясъчни творения“ въвежда и нова категория – семейна, в нея деца и родители ще имат възможността да се забавляват рамо до рамо. Целта е да се провери екипната работа между деца и родители и да ги сближи.

Друга новост в празника на децата е, че от тази година той е с международен статус, тъй като във второто издание на фестивала се включиха деца от  5 държави – България, Украйна, Русия, Литва, Швеция и Дания.

Наградният фонд ще бъде осигурен от Община Балчик, ДКИ КЦ „Двореца“ и спомоществователи, а фирма Джей Eл Джи ООД отново ще подкрепи участниците с вкусен студен сладолед.

Заявки за участие се подават до 10 юли 2018 на телефон 0892474998 или е-mail: balchikfestival@mail.bg.