четвъртък, октомври 1, 2020

В Русалка започнаха снимките на най-новия детски сериал, продуциран от БНТ

Днес в курорта „Русалка“ близо до Каварна започнаха снимките на най-новия детски сериал, продуциран от Българската национална телевизия.

Проектът носи заглавието „Островът на сините птици“ и е вдъхновен от романа „Островът“ на българския писател и журналист Александър Секулов. Лентата е издържана в любимия, макар и позабравен стил на приключенския филм, в който през забавни случки, типични за всяка лятна ваканция, малките герои на сериала научават много за безценното в живота.

Потопени в приключения, децата преживяват много важни моменти – като първата любов. Опитват се да намерят себе си, да разберат какво ги прави щастливи и разбира се, да избягат от контрола на родителите си.

Сценаристите и продуцентите споделят, че са се опитали да пресъздадат атмосферата на старите български детски филми. Така те се надяват да създадат незабравимо преживяване за днешните деца, а защо не и едно завръщане в детството на всеки възрастен, избрал също да седне пред малкия екран. Сериалът ще има 8 епизода по 54 минути и ще бъде излъчен по БНТ през следващата година.

Източник: БНТ