Представят изложба на Николай Тихолов в Художествената галерия в Балчик

Художествената галерия в Балчик представя изложба живопис „Усещане“ на Николай Тихолов на 31 август, петък, от 18.30 часа.

Николай Тихолов е роден в гр. Кюстендил през 1968 година. Завърша Средно художествено училище по приложни изкуства в гр. София (1987) и Педагогически колеж по изобразително изкуство в гр. Дупница (1991).

Притежава майсторско свидетелство по иконопис и керамика от Националната занаятчийска камара (2003). Работи в областта на приложното изкуство. Рисува копия на известни български икони, но създава и авторски, като най-малката миниатюра е с размери 1 см х 1 см. Изографисва параклиси и църкви. Представя икони, живопис, керамика, стъклопис, текстилен колаж на общи и авторски изложби, но е познат най-вече с дървените рисувани яйца с икони.

Носител е на наградата „Сувенир на Варна” през 2001 г. от „Панаир на занаятите”. Има множество участия в изложби в страната и чужбина, както и в международните живописни пленери „Следовници на майстора” и „Срещи”. От 2006 г. участва в общите изложби на кюстендилските художници.