Международен художествен пленер „Съвременни художници на Балчик“ ще се проведе в Белия град

От 30 април до 7 май 2019 г. Културен център „Двореца“ – Балчик ще бъде домакин на международен художествен пленер, част от проекта „Съвременни художници на Балчик“.

Инициатор на проекта е Elite Art Club UNESCO – организация, чиито основни цели са да популяризира фундаменталните принципи на ЮНЕСКО, като организира комплексни културни проекти.

На международно ниво усилията й са съсредоточени в насърчаването на международното интелектуално сътрудничество. Държавен Културен Институт „Културен център „Двореца“, който инициира множество проекти с цел развитието на гражданското общество чрез изкуството, е партньор от българска страна.

На 5 и 6 май художествените интерпретации на осмината творци, инспирирани от неповторимата среда на груповия паметник на архитектурното и парково изкуство „Двореца“, ще бъдат представени пред многобройните посетители на комплекса в отворено творческо ателие. Картините могат да бъдат разгледани в работните лоджии на вила „Сюита“.

След това ще бъдат представени и в галерия Elite Art – Букурещ, както и в Ella Traveland – Румъния. Така красотата на „Двореца“ ще бъде споделена с множество чуждестранни ценители на художественото изкуство, които ще отнесат със себе си и част от България.