Красимир Янков: Желанието да се преборим с пандемията става равно на това да видим края на управлението на Борисов

Защо Бойко Борисов не спазва правилата? Поведението му е наистина вече притеснително, дори опасно. То е същото, като на онзи шофьор в джипа, който не спря на червено. Борисов не го спира дори Конституцията.

Това написа във Фейсбук народният представител от ПГ на „БСП за България“ Красимир Янков. Той добавя, че да не се явиш в НС, когато те призоват на парламентарен контрол и за съучастници да въвлечеш цяла парламентарна група, е премазване наведнъж на всички правила за движение по пътя към демокрацията. Янков е категоричен, че даването на брифинг по желание на отменя явяването пред парламента по задължение.

На тези брифинги, фриволните монолози сигурно удовлетворяват личните потребности на премиера за словоблудство. За хората това вече не е забавно. Обществото, чрез своите народни представители иска да получи конкретни отговори, а не предложения за кредити.

Народният представител на левицата пише още, че по повелята на НОЩ, вероятно карантината ще бъде продължавана дълго, а може и набързо да приключи.

„Убедихме се, че всички решения, които се вземат подлежат на резки и чести обрати. Сигурно е, че за тези решения влияе и народната търпимост. Защото, желанието да се преборим с пандемията става равно на желанието да видим края на това управление!“,  категоричен е Красимир Янков.