Красимир Янков: Нужен е ясен идеен образ на БСП с отчетливи ангажименти към хората. Партия, в която най-подготвените й кадри да са най-отпред

„Към края на мандата на това правителство с вота на недоверие трябва да се покаже на хората размера на корупцията в страната. На различни властови позиции са назначени посредствени и некомпетентни хора. Те спомагат за развитието на корупционната среда. Ще разкрием и двусмисленото законодателство, което дава на властимащите и администрацията да го тълкуват по свое усмотрение“.

Това каза по Нова ТВ народният представител от ПГ на „БСП за България“ Красимир Янков. За пример той даде скандала с непостъпилите милиони лева в хазната от хазартни данъци, като отговорност за това носи пряко финансовият министър. Според него изпълнителната власт трябва да пресича и разкрива корупцията, вместо това сме свидетели на хаос. Според Янков тези, които подават сигнали за корупция трябва да бъдат защитени. Народният представител от левицата беше категоричен, че БСП трябва да покаже на хората своята готовност да се бори с корупцията с мащабни акции, а мотивите за вота ще бъдат готови следващата седмица, но трябва да бъдат внесени в народното събрание след заседание на Националния съвет в средата на юли.

Според Красимир Янков другите двама кандидати за председател на БСП са тръгнали по местните структури и вече си правят кампанията, въпреки че тя започва след 12-и август, според регламент на Корнелия Нинова. „Приех номинациите за председател на партията, защото смятам, че БСП трябва да има ясен идеен образ с отчетливи ангажименти, които да отстоява последователно, без разделителни и лустрационни линии между поколенията или по друг признак”, каза Янков и се обяви за това най-подготвените да са най-отпред в партията. По думите му, БСП трябва да има дългосрочно партньорство със сходни по идеи и програми партии и формации от лявото пространство.

Красимир Янков беше категоричен, че еднозначната задача на БСП на избори е да се утвърди като първа политическа сила, чрез добра организационна структура и която да гарантира демократичните устои в страната. Народният представител добави, че БСП трябва да стига до проблемите на всеки български гражданин. “Наша е отговорността каква ще направим партията през следващите четири години. Не кого ще поставим начело в партията, а да поставим партията начело на управлението на България“, заключи Красимир Янков.