Иван Ченчев: Борисов да не върти номера, а да си ходи незабавно

„Въпросът не е дали трябва да си отиде кабинетът, а как да си отиде кабинетът?“, категоричен е депутатът от БСП Иван Ченчев.

Според него е подигравка с българския народ, ако Борисов опита да протака и да върти номера – било през експертен кабинет или излизането му в отпуск.

„Този човек не трябва да стои повече и една минута в своя кабинет“, заключи Ченчев.

Той коментира пред БСТВ подготвяния вот на недоверие. „В сегашния парламент знаем, че мнозинството действа под команда. Ако го съберат няма да мине вота. Там са едни натисквачи на бутони, а не хора, които мислят със собствените си глави. Не е това най-страшното. Още по-страшното е, че това, което е свършило правителството през последните 3 години е трудно преодолимо през следващите 10 години. Всичките им кражби, далавери, назначения на „калинки“. Това е по-страшното. Хората вече са приели този вот на недоверие. Механизма, по който тази „шайка“ управлява стана ясен. Където и да се разрови човек, има проблем. Той е с незаконните действия на кабинета. Те правят лобистки закони. Хората не вярват на нито една българска институция. Как трябва да бъде спряно това нещо? С ново управление. Старото е изчерпано. Никой не му вярва. Важните неща за „записите и чекмеджетата“ не се разследват. А именно те вулнуват хората на площада“, подчерта Ченчев.