Започнаха дните, посветени на Баш Майстора в Каварна

Събитията посветени на един от най-великите български актьори Кирил Господинов Баш Майстора започнаха с беседа и разкази за неговия живот и филмите, в които е участвал.

Лошото време и силния дъжд не спряха каварненци да отдадат почит на Баш Майстора и да се насладят на спомените за него, разказани от дъщеря му актрисата Веселина Господинова.

Срещата започна с кратка презентация на интервюта с Кирил Господинов от Златния фонд на БНТ. След което младата актриса с умиление разказа за своя баща. Тя сподели с присъстващите забавни случки от снимачната площадка на филмите „Шведски крале” и „Баш Майстора”. Веселина Господинова прочете и част от най-ранните спомени на актьора. Гостите задаваха с интерес въпроси, свързани с живота  и работата му.

Събитията, посветени на баш Майстора продължават и в неделя на 15 юли. От 20:00 часа във фоайето на Читалището ще бъдат представени фотоплатна от заснети моменти от филмовите участия на Кирил Господинов. След години търсене из архивите на приятели, колеги и познати, дъщеря му Веселина Господинова представя тази изложба. Филмът „Баш майсторът на море“ ще може да гледате от 21:00 часа на площад „Защитата на Каварна“.