„Сън в лятна нощ” в последния ден на фестивала „Виа Понтика” в Балчик

С театрален спектакъл на Драматичен театър – Търговище, на 18 септември ще бъде закрит международният форум „Виа Понтика”- 2019.

Любомир Фърков, Камен Иванов, Божидар Попчев, Славяна Любомирова, Ивана Стоянова, Сияна Янева, Атанас Махнев, Лъчезар Андреев ще представят в 18.00 часа в читалище „Паисий Хилендарски“ „Сън в лятна нощ” от Уилям Шекспир. Постановката е на Надя Асенова. Декор – Тодор Райков, Костюми – Анелия Райкова, Консултант по пластика – Камен Иванов.

В истинска феерия, в която се съчетават класиката и модерното, сериозната драматургия и елементи от цирка и съвременните пърформанси, „Сън в лятна нощ” ще разкаже приказната, комично-драматична история за любовта, която по начин сблъсква света на неочакван хората с този на боговете.

Дванадесетото издание на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика”, което се проведе от 10 до 18 септември в Балчик, събра повече от 170 талантливи творци от Балканите. В продължение на девет дни жителите и гостите на Белия град имаха възможност да посетят изложби, концерти, театрални спектакли, филмови прожекции и да се докоснат до таланта и емоциите на младите в изкуството – студенти от висши училища по изкуствата от Сърбия, Румъния, България. В международния форум, организиран от Сдружение „Виа Понтика – 2010” с председател Красимир Ранков, се включиха представители на Национален университет по изкуствата – Букурещ, Университет по изкуствата, Факултет за приложни изкуства – Белград, Сърбия, Нишки университет – Факултет за изкуства, Национална академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов”, Национална художествена академия – София, Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”.

Международният фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика” се реализира с изключителното финансово съдействие на ОБЩИНА БАЛЧИК и с подкрепата наДЪРЖАВЕН КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ – КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР „ДВОРЕЦА” – БАЛЧИК,ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ – БАЛЧИК, НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ – 1870” – БАЛЧИК, УНИВЕРСИТЕТСКИ БОТАНИЧЕСКИ ГРАДИНИ – СУ „КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ”.