Улиците на Каварна се изпълниха с български носии в първия ден на събора „С България в сърцето“

Изпълнен с красиви български фолклорни песни и танци премина първият ден от Шестнадесетия общобългарски младежки фолклорен събор ”С България в сърцето”.

„Тази година посрещнахме 2000 участници в събора, 1200 са тези от Украйана, Сърбия, Молдова и Румъния. Всички те, когато споменат България треперят, появява се блясък в очите им и аз съм безрайно щастлива, че точно тук в Община Каварна по време на събора „С България в сърцето“ могат да се чувстват по този начин“, с тези думи кметът на Каварна Нина Ставрева приветства всички присъстващи и откри гала концерта.

Тя пожела на всички да съхранят в сърцата си безценните зрънца на вярата и любовта и вечения български дух, който имаме, благодарение на българската народна песен и на уникалния танц.

В гала концерта снощи взеха участие най-добре представилите се състави през деня. От името на вицепрезидента Илияна Йотова, Марияна Димитрова приветства всички граждани и гости на Каварна.

Специален гост на събора беше и кметът на побратимения град Бабадаг Жеорждиан Камеран , който по-рано през деня гостува в кабинета на кмета.

Програмата продължи с шопските песни на Ева и Ива Валентинови и хороводните ритми на оркестър „Лира“.

Днес програмата продължава с Мис и мистър „Фолклор“,  ревю на народни носии и Надиграване „Кръшна ръченица“, с водещ Кирил Аспарухов, в 17:30 часа и тържествен гала концерт в 18:30 часа