Представиха книгата “Арена“ на Мая Вапцарова и изложбата на Георги Пампоров

Кметът на община Каварна Нина Ставрева уважи събитието.

Премиерата на книгата“Арена“ на Мая Вапцарова и изложбата на Георги Пампоров, които са част от съпътстващата програма от 21- ви Национален фестивал на любителските театри с Международно участие

Във фоайето на Народно читалище“Съгласие-1890“ се проведе премиерата на новата поетична книга на Мая Вапцарова. Книгата бе представена от драматурга Крум Гергицов.

В  книгата „Арена“  режисьорката, писателка и поетеса разказва за съмненията си и измеренията на вярата в съвременното забързано общество.

„В тази книга се опитвам да пресъздам всичко онова, за което съм мислила, и което съм се опитала да сглобя в едно цяло. Поезията помага, винаги помага да разбереш на какво си стъпил и къде“, коментира Вапцарова.

Стихове прозвучаха в изпълнение на проф. Елена Баева и Керанка Далакманска.

Красиви морски пейзажи на картини от самоукият художник Георги Пампоров допълнително допринесоха за добрата атмосфера.

Кметът на община Каварна Нина Ставрева връчи благодарстен плакет на режисъорката и благодари, за оказаната чест книгата“Арена“ да бъде представена в Каварна. Плакет от кмета получи и художника Георги Пампоров.

След официалната част на събитието гостите и жителите на поетичното представяне получиха  подарък-  книгата“Арена“  с автограф от автора и разгледаха творчеството на Георги Пампоров.