Конкурс за детска рисунка ще определи логото и профилна визия на кампанията „Деца помагат на дете“

Нека не чакаме “световен ден”, за да бъдем добри, празник за да обичаме и загуба, за да признаем чувствата си! Светът вероятно ще е далеч по-поносим, ако обичаме и сме по-добри всеки ден. Затова и решихме добротата, която провокирахме във всички Вас да съхраним и да разпространим под вече познатото на всички мото: „Деца помагат на дете“

Това ни пишат Михаела, Гергана, Аделина, Живка, Веси, Ростислав, Георги и Теменужка, които заявяват, че продължават да творят добро, но вече в екип и всеки, който има потребност да го прави е добре дошъл в техния отбор.

Припомняме, че осмокласниците от ПЗГ „Кл. А. Тимирязев” с класен ръководител Теменужка Габракова проведоха успешна акция за набиране на средства в подкрепа на малкия Теди Пиндиков, преждевременно роден и с множество заболявания, като събраха 4300 лева. Чек за сумата беше връчен на майката на Теди, на 8-ми март. „С тази кампания искаме да помагаме на хора в нужда. Всеки един от нас е доброволец, видял, че една шепа стотинки ненужни на някой биха помогнали на други в беда. С две думи, скъпи съграждани, трябва да си помогнем сами едни на други! Вчера Теди имаше нужда, утре може би ще е някой от нас, а вдругиден наш близък. Приемаме идеи за хора, които имат нужда от подкрепа. Може би трябва да спрем да се интересуваме само от “жълтата преса”, може би е време да се огледаме около нас – “Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!”, цитират Йовков доброволците и допълват, че „към този момент ясна кауза няма за кого, но има ясна визия – „остойностяваме жълтите стотинки и ще сме там, където имат нужда от нас“.

Кампанията “Деца помагат на дете” обявява конкурс за детска рисунка, която да бъде лого и профилна визия на страницата в социалните мрежи. Победителят ще бъде определен, чрез гласуване на всяка публикувана във фейсбук рисунка, на страницата на кампанията. И разбира се ще има награда!