Богата програма през август в Каварна, предстои Огнена фиеста „Чиракман“ 2018

Програма на културните и спортните събития в град Каварна през месец август:

На 1 август, от 18:30 часа, в ХГ,,Христо Градечлиев“ ще бъде открит ХІІ Фестивал на старинната музика, песен и танц “Stravaganza” и ще бъде представена изложба на Стефан Четроков.

От 3 до 5 август  ще се проведе Държавно първенство по корабомоделен спорт в ХГ,,Христо Градечлиев“.

На 4 август,  от 18:30 часа, в Хамама жителите и гостите на Каварна ще имат възможността да се насладят на концерт за класическа китара.

На  4 август, от  18,00 часа,  на централния площад в с. Българево ще се проведе най-сладкия празник – Празникът на пъпеша

На 5 август, от 18:30 часа,  в ХГ,,Христо Градечлиев“ – Заключителен концерт на участниците в  майсторски клас по класическа китара на д-р Столина Добрева.

На 6 август, от  18:30 часа,  в  ХГ,,Христо Градечлиев“ ще бъде представена изложба на Елена Русева

На 7 август, от 19:00 часа – Заключителен концерт на участниците в майсторски клас ,,Вокална техника“ на Петя Плугчиева на  Площад ,,Защитата на Каварна“

На 10 август,  от 11,00 часа,  на Нос Калиакра ще бъде почетена  победата на адмирал Ушаков – годишнина от битката при Калиакра

На 10 и 11 август, от 20 часа, в Морска зона ще се проведе второто издание на  БГ Поп и Рок отворена  сцена. В първата концертна вечер участие ще вземат Павел и Венци Венц, Криско и Тита и каварненската рок банда ,,Jeremy?„, а във втората – Михаела Филева, ,,Контрол“ и ,,Легендите“.

На 14 август, от 17 часа – Празнична вечерна служба по повод храмовия празник на храм „Успение Богородично“ и Тържествен концерт .

На 25 август, от 21 часа ще се проведе Огнена фиеста „Чиракман“ с участието на Дичо, мястото е Морска зона,  а забавлението гарантирано.

На 25 и 26 август предстои Ретро рали, а от 31 август до 2 септември ще се проведе традиционния Рибен и миден Фест. Тази година той е с участието на Йордан Марков, „Тоника”, Борис Солтарийски и „Ритон”.