Благотворителен коледен базар организира НЧ „Народен будител” в с. Българево

В навечерието на един от най-светлите празници Рождество Христово, за втора поредна година, екипът на Народно читалище „Народен будител” в с. Българево организира благотворителен коледен базар.

На него могат да бъдат открити украшения и подаръци, топли плетени чорапи и шапки, произведения на изкуството от ковано желязо, късметчета и още много други ръчно изработени стоки, направени от сръчните ръце на българевци.

За всички посетители е подготвена изненада – красива светеща каручка, върху която ще бъде сложена вкусна почерпка. Тя е дело на председателят на НЧ „Народен будител” Красимир Митев.

„Изразявам своите най-сърдечни благодарности към всички, които ще се включат от сърце в базара. Благодаря за прекрасните саморъчно изработени предмети, знаем, че всеки майстор влага много старание, обич и топлина  в изделията си. Нека бог им върне многократно добрината, направена в навечерието на Рождество”, каза секретарят на Читалището Мая Чалъкова.

Миналата година, чрез благотворителната инициатива, се събраха 710 лв. С част от средствата – 470 лева, бяха подкрепени малчуганите от ДГ „Калиакра”, а с останалите бяха закупени коледни подаръци на още 6 деца от селото.

Тази година екипът на Читалището взе решение да подпомогне децата от Фолклорната група „Перуника”. За малките таланти ще бъдат закупени нови фолклорни носии.

„През изминалата година тези малки съкровища се включиха активно и с любов в читалищната дейност. Те доказаха на всички ни, че с постоянство и желание всичко е възможно. Участваха в големи фолклорни фестивали, както у нас, така и в чужбина”, сподели Мая Чалъкова.

Екипът на НЧ „Народен будител” кани всички жители и гости на селото на официалното откриване на благотворителната инициатива на 19 декември, от 10 часа във фоайето на читалището.  Коледният базар ще работи до 20 декември включително.

„По Коледа се случват чудеса! Доброто е едно от тях! Добре дошли при нас на всички гости и нека бъдем по-добри дарители!”, призовават от Читалището и пожелават на всички весели празници.

Припомняме, че любимият на всички Дядо Коледа ще гостува в Българево на 21 декември, за да зарадва всички послушни деца с подаръци. Според графика на Веселия старец, той трябва да пристигне в каварненското село в 10 часа и да се срещне с най-малките жители във фоайето на читалището.