Удари първият училищен звънец в ОУ „Йордан Йовков” в Каварна

SONY DSC

В Основно училище „Йордан Йовков” в Каварна бе открита новата учебна година.

„Първият учебен ден е много вълнуващ и изпълнен с надежди, може би е така, защото стоим пред духовното огнище на българина – училището, заяви в тържественото си слово директорът на ОУ”Йордан Йовков” Радка Илиева. „Скъпи първокласници днес заедно с вашите учители ще отворите вратите към красивата и вълнуваща страна, наречена знание. Добре дошли скъпи в голямото семейство на ОУ „Йордан Йовков”, допълни тя. На по-големите ученици г-жа Илиева пожела здраве и да множат успехите с труд, амбиция и постоянство.

На официалното откриване присъстваха наеодният представител вицеадмирал Пламен Манушев, кметът на Община Каварна Нина Ставрева, членове на училищното настоятелство, директори на детски градини, учители, ученици и родители.

„Нека годините, прекарани в училище бъдат изпълнени с много усмивки и любознателност. Вървете с уверени крачки по пътя на знанието и изживейте незабравими моменти през новата учебна година, защото това е времето, което оставя най-скъпите спомени”, заяви Нина Ставрева –кмет на Община Каварна.

Учениците поздравиха с песни и стихотворения всички присъстващи.

Всички първокласници в Каварна получиха подарък от Общината – книгата „Моят роден край“, в която е разказана историята и традициите на крайморсккият град.