Младите таланти от фолклорен танцов ансамбъл „Бизоне” с награда от международен фестивал в Русия

Талантливите танцьори от Фолклорен танцов ансамбъл „Бизоне“, с преподавател Стела Йорданова, отново прославиха Каварна. Те станаха лауреати на IV Международен фестивал на детското творчество в гр. Подолск, Русия.

На 27 април, тази година, танцьорите отново ще имат възможността да представят родния град и цяла България пред света. Припомняме, че ансамбъл „Бизоне” е сред 10-те избрани от 150 ансамбъла у нас да представят характерните за Добруджа и страната ни танци на „Голямото хоро” в Брюксел.

Тази инициатива беше започната от заместник-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева (2014–2016 г.). От 2017 г. насам то се организира от Ева Майдел. Целта на „Голямото хоро“ е да покаже пред жителите и гостите на космополитен град като Брюксел другото лице на България – атрактивно, можещо и тaлантливо.

В началото на годината Общинският съвет на Община Каварна даде единодушното си съгласието си за отпускане на средства в размер на 15 хил. лв. на фолклорния ансамбъл за участие в инициативата.