Любовта към родния град връща млад специалист по „Дентална медицина” в Каварна

26-годишният д-р Атила Али е завършил Медицинския университет във Варна, със специалност „Дентална медицина“, около половин година е практикувал в големия град, след което се е завърнал да живее и работи в родната Каварна.

През март тази година е отворил врати и денталния му кабинет в центъра на крайморския град.

Още от дете д-р Али мечтаел да бъде зъболекар. „Като малък имах проблемни зъби и доста време прекарах по стоматолози, никога не ме е било страх, даже ми харесваше и може би затова след време реших да се занимавам с тази професия”, разказа той. Най-голямо впечатление тогава му е направило доброто отношение на лекарите и той решил, че някой ден ще бъде като тях.

Решението му да се завърне в родния град, след като завърши образованието си във Варна, е продиктувано от това, че в Каварна липсват нови кадри, а младите заминават да търсят късмета си на друго място. „Реших да се прибера и да работя тук, понеже повечето ми колеги, които завършват „Дентална медицина” избягват да се върнат в малкия град, а все пак трябва да има и млади в Каварна”, каза д-р Али. Младият мъж сподели, че любовта към родното място също е един от силните фактори за завръщането му.

Впечатленията му от пациентите в крайморския град са, че не си правят профилактични прегледи, а посещават кабинета му по спешност, когато болката стане нетърпима. Д-р Али съветва каварненци да посещават дентален кабинет поне веднъж в годината, дори и да нямат оплаквания, за да се предотвратят бъдещи проблеми.

Младият стоматолог д-р Атила Али предпочита да живее и да се развива в родната Каварна пред големия град.