Каварненци отбелязват празника на града

SONY DSC

Стотици жители и гости на Каварна се събраха на площада, за да отпразнуват заедно празника на града – 6 май.

За доброто настроение в обедната част от програмата се погрижиха талантливите танцьори от ДФТА „Бизоне“, с ръководител Стела Йорданова и специалният гост – певицата Нели Петкова.

И тази година за малчуганите са подготвени атракциони като блъскащи колички, гондола и надуваем замък. От сергиите, наредени по площада могат да бъдат закупени захарни изкушения и сувенири за спомен.

Празникът на града винаги е бил един от най-важните за каварненци, заради любовта им към родния град. Вижте какво споделиха те:

Галя Милчева днес има троен празник. Тя отбелязва своя имен ден, празника на родния си град и 24 години от сватбата със съпруга си Георги.  „Макар че не живея вече тук, Каварна е винаги в сърцето ми. Това е моят роден град, тук е моята майка, децата ми са учили тук, за мен това е най- милото и свидно място, за мен Каварна е всичко.  Изключително много  се радвам и затова, че имаме такъв успешен кмет, пожелавам на Нина Ставрева много сили и да продължава само напред и нагоре” заяви тя. Според Галя Милчева Общината се е справила отлично с организирането на днешния празник. „Децата ми са много доволни от страхотните концерти, които ще се състоят днес. Благодарим от сърце!”, каза в завършек тя.

Светлин Трендафилов сподели, че Каварна е най-любимото му място, а денят на града е един от най-хубавите пролетни празници, който внася много добро настроение у хората. Той пожела на своите съграждани крепко здраве, пролетно настроение и много усмивки.

„От 44 години живея в Каварна и за мен тя значи много. Тук са всички, които обичам и не бих заменил родния си град с друг”, заяви Айдън Рифадов.

„За мен Каварна е моята котва, моите корени, най-хубавият град на цялото Земно кълбо, за мен Каварна е всичко”, заяви сенсей Ариф Арифов. „От 48 години отбелязвам празника на града и според мен той е най-специалният ден за всички нас и ние винаги изпитваме положителни емоции, когато сме тук на площада, виждайки много нови хора”, допълни той. Ариф Арифов си пожела още 100 години да усеща тръпката на този ден, заедно със своите близки и приятели.

Празникът на Каварна ще продължи с концерт на популярните и обичани от всички певци Графа, Орлин Павлов и Любо Киров в 20:30 часа. След което гражданите и гостите на града ще се насладят на празнична заря.